Vrijblijvend advies of offerte?
Bel nu: 0599 470 696
  • Ruim 20 jaar ervaring
  • 10 jaar fabrieksgarantie op isolatieglas.
  • Onafhankelijk advies
  • Één aanspreekpunt
  • Snelle offerte

Figuurglas

Decoratief figuurglas in Groningen, Friesland en Drenthe voor verschillende toepassingen

Wij leveren decoratief, isolerend en/of  figuurglas van gelaagd veiligheidsglas voor Groningen, Friesland en Drenthe.

Figuurglas wordt veel toegepast om een decoratieve afscheiding te maken. Het is meestal niet doorzichtig, dus bruikbaar in vele soorten afscheidingen.

Isolerend figuurglas

Ook kun je figuurglas in combinatie met isolatieglas gebruiken. Een van de twee samenstellende glasplaten van het isolatieglas is dan figuurglas. Zo kunt u bijvoorbeeld het raam van de badkamer voorzien van isolerend glas, wat tevens niet doorzichtig is, maar waar wel licht doorheen komt.


figuurglas-3 figuurglas-met-ruitGehard of gelaagd figuurglas als veiligheidsglas

Figuurglas (enkele zeer speciale soorten) is over het algemeen als gehard glas te gebruiken, of kan ook tot gelaagd glas worden gemaakt. Hierbij is de diepte van het figuur wel een belemmerende factor bij het lagen van het glas. Als de diepte te groot is, kan spanning opbouwen bij het lagen en kan het glas scheuren. Vaak wordt dan gehard glas gebruikt (zowel blank als gefigureerd) en dat wordt dan gelaagd.

 

Levering, plaatsing en advies voor Figuurglas in Noord Nederland

nederlandGlasboer Ger uit Mussel kan u helpen en adviseren m.b.t. de mogelijkheden van uw glas. Ons werkgebied betreft Groningen, Friesland en Drenthe. Voor al uw vragen staan we u uiteraard graag te woord. Neemt u gerust vrijblijvend contact op.